BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Kurt Cobain: Montage of Heck

ORIGINALTITTEL:
Kurt Cobain: Montage of Heck
USA/ 2015/ 2 t. 25 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Kurt Cobain, Wendy O'Connor, Don Cobain, Jenny Cobain, Kimberly Cobain, Tracy Marander, Krist Novoselic, Courtney Love
REGI:
Brett Morgen
MANUS:
Brett Morgen
FOTO:
Eric Edwards, Jim Whitaker, Nicole Hirsch Whitaker
PRODUSENT:
Brett Morgen
TEMA:
Musikk
Kurt fortalt den beste filmen du noensinne vil se om Cobain

Få vil bestride Kurt Cobains status som 90-tallets definerende rockestjerne. Cobain var ikke bare en original og unikt talentfull låtskriver og frontfigur, han levde også et liv som på alle måter var en rockestjerne verdig. I likhet med så mange andre epokegjørende musikere døde Cobain i en alder av 27, etter å ha skutt seg selv i hodet med en hagle, og i likhet med så mange andre rockestjerner bidro dødsfallet bare til å mytologisere ham ytterligere.

KURT COBAIN: MONTAGE OF HECK er en film som går grundig til verks for å finne mannen bak myten. Ved hjelp av hjemmevideoopptak, personlige fotografier, kjærlighetsbrev, dagboksnotater og åpenhjertige intervjuer med familiemedlemmer og musikalske samarbeidspartnere tegner regissør Brett Morgen et intimt og nyansert portrett av en mann som selv etter sin død har vært fanget av sitt eget image. Resultatet er både en av tiårets mest kritikerroste musikkdokumentarer og et must for alle Nirvana-fans.

Brett Morgen

Brett Morgen (USA, 1968) Filmer i utvalg: CROSSFIRE HURRICANE (2012), JUNE 17TH, 1994 (2010), TRUTH IN MOTION (2010), CHICAGO 10 (2007), THE KID STAYS IN THE PICTURE (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: