BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Himmelen over Havanna

ORIGINALTITTEL:
Retour à Ithaque
Frankrike/ 2014/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Isabel Santos, Jorge Perugorría, Fernando Hechevarría, Néstor Jiménez, Pedro Julio Díaz Ferrán
REGI:
Laurent Cantet
FOTO:
Diego Dussuel
PRODUSENT:
Didar Domehri, Laurent Baudens, Gaél Nouaille
Rekviem for en drøm

På en takterrasse i Havanna samles en vennegjeng for å feire at Amadeo er tilbake etter 16 år i eksil. De var en gang håpefulle og kreative, men er nå middelaldrende og desillusjonerte, og hjertelige gjensyn og mimring om ungdommens gleder gjennomsyres gradvis av dystre minner om overvåkning, undertrykkelse, skuffelser og splid. De hører på vestlig popmusikk som på syttitallet var bannlyst, og spiser ris og bønner av beste sort.

HIMMELEN OVER HAVANNA er basert på den populære cubanske forfatteren Leonardo Paduras roman «La novela de mi vida». Paduras manus og den franske mesterregissøren Laurent Cantets beslutning om å gi Cubas fremste skuespillere fritt spillerom resulterer i ekte vare. Samtalene er nådeløst ærlige, og det er kanskje derfor visningen av filmen under filmfestivalen i Havanna ble avlyst av styresmaktene i siste liten. Dette er filmen for deg som ønsker å forstå en cubansk generasjon som vokste opp med revolusjonstro, men som nå ser seg skuffet tilbake.

Laurent Cantet

Laurent Cantet (Frankrike, 1961). Filmer i utvalg: KLASSEN (2008), MOT SØR (2005), TIDEN ER UTE (2001), MENNESKELIGE RESSURSER (1999)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: