BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Amour Fou

ORIGINALTITTEL:
Amour Fou
Østerrike / Tyskland / Luxembourg/ 2014/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Christian Friedel, Birte Schnoeink, Stephan Grossman
REGI:
Jessica Hausner
MANUS:
Jessica Hausner
FOTO:
Martin Gschlacht
PRODUSENT:
André Fetzer, Ole Nicolaisen, Martin Gschlacht
Til døden skiller oss ad

Tidlig på 1800-tallet, i romantikkens Berlin, drømmer den unge Heinrich om kjærlighet og død slik det sømmer seg for en romantisk poet. Etter et mislykket forsøk på å overtale sin elskede kusine til å inngå en selvmordspakt, tråler han Berlins høyborgerskap på jakt etter en kvinne som deler hans dødsønske - eller i det minste kan overtales til å dele det. Og idet han er i ferd med å gi opp møter han den skjønne Henriette, som viser seg å være akkurat den han har lett etter.

AMOUR FOU er en særegen dramakomedie, løselig basert på den tyske poeten Heinrich von Kleists liv og død, og et nokså annerledes kostymedrama. Der sjangeren som regel forventes å løfte en gitt periodes estetikk til sublime høyder, avbilder AMOUR FOU både mennesker og miljøer som blasse, verdslige og vanlige. Jessica Hausner har laget en leken satire over den lidende, mannlige kunstneren og kvinnenes begrensede rettigheter på 1800-tallet. Likevel er det vanskelig å ikke føle sympati med Heinrich og Henriette i deres merkelige og morbide, men også vakre reise mot døden.

Jessica Hausner

Jessica Hausner (Østerrike, 1972) Filmer i utvalg: MIRAKLET I LOURDES (2009), TOAST (2006), HOTEL (2004), LOVELY RITA (2001)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: