BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse

Democrats

ORIGINALTITTEL:
Democrats
Danmark/ 2014/ 1 t. 39 min.
SPRÅK:
engelsk/shona
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Paul Mangwana, Douglas Mwonzora
REGI:
Camilla Nielsson
MANUS:
Camilla Nielsson
FOTO:
Henrik Bohn Ipsen
PRODUSENT:
Henrik Veileborg
House of Cards i Zimbabwe

I 2008 vant Robert Mugabe en kontroversiell valgseier mot opposisjonslederen Morgan Tsvangirai. Mugabes triumf ble møtt med bred fordømmelse fra det internasjonale samfunnet, og for å bedre Zimbabwes image ble det oppnevnt en tverrpolitisk komité som skulle utforme en ny grunnlov for landet. Men man trenger ikke være Frank Aarebrot for å skjønne at dette skulle vise seg å bli en lang og mildt sagt problematisk prosess.

I dokumentarfilmen DEMOCRATS følger vi denne tilsynelatende umulige oppgaven tett, og blir kjent med to politikere som på tross av betydelige ideologiske motsetninger må prøve å navigere gammelt fiendskap og produsere en ny grunnlov. Veien dit er vanskelig og mange ganger ganske absurd, og man får virkelig følelsen av å være flue på veggen i et skakkjørt demokrati som ofte tar to skritt tilbake for hvert skritt fram. Resultatet er en bittersøt film om demokratiets vanskelige kår i et land som har vært vanstyrt i flere tiår, men som nå på sin egen besynderlige måte muligens er på vei mot noe bedre.

Camilla Nielsson

Camilla Nielsson (Danmark, 1977), Filmografi: WE WILL BE STRONG IN OUR WEAKNESS (2011), CITY ON SPEED: MUMBAI DISCONNECTED (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: