BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Sunshine Superman

ORIGINALTITTEL:
Sunshine Superman
Norge / USA/ 2014/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Jean Boenish, John Long, Carol Price, Bob Boenish, Sally Kroeker, Charlie Ducat, Rick Harrison, Bill Wendt, Dave Blatell, Kent Lane, Jim Winkler, Phil Mayfield, Phil Smith, Fred Husoy, Einar Fride Myskja, Kjell Erik Stromskag, Erik Fonz
REGI:
Marah Strauch
MANUS:
Marah Strauch
FOTO:
Carl Boenish, Vasco Nunes, Nicolay Poulsen
PRODUSENT:
Eric Bruggemann, Marah Strauch, Lars B. Løge
TEMA:
Kortreist
If you’re not living on the edge, you’re taking up too much space!

Carl Boenish er en av tidenes mest enestående dokumentarfilmsubjekter. Med sin utrolig smittsomme entusiasme for livet og sitt behov for å utfordre naturlovene ledet han en hel generasjon mennesker utfor et stup. Boenish er kjent som BASE-hoppingens far, og heldigvis for oss var det kun én ting han var mer glad i enn å hoppe utfor høye kanter – nemlig å filme det.

SUNSHINE SUPERMAN er en dokumentar som går i 150 km/t fra den starter i California til den ender opp i Trollveggen i Møre og Romsdal. Boenish sa opp jobben som ingeniør for å jobbe som fallskjermhoppende kameramann. Etter utallige hopp ville han prøve noe litt mer utfordrende og valgte seg ut fjellet El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California. Boenish var fanatisk opptatt av å dokumentere sine hopp, og i SUNSHINE SUPERMAN har regissør Marah Strauch sydd sammen disse opptakene og annet arkivmateriale til en unik film om en mann som aldri ville bli voksen, og som kunne få de fleste til å bokstavelig talt kaste seg utfor et stup.

Marah Strauch

Marah Strauch (USA) SUNSHINE SUPERMAN er Strauchs første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: