BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Wacken 3D: The Movie

ORIGINALTITTEL:
Wacken 3D: The Movie
Tyskland/ 2014/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Aby, Brandy og Kathy (USA), Breanna (Canada), Cielu (Taiwan), Joshi og Michael (Tyskland), Micha og John Kutscher (Tyskland), Jules (Tyskland), Nico (Tyskland)
REGI:
Norbert Heitker
FOTO:
Tomas Erhart
PRODUSENT:
Tomas Erhart
En tredimensjonal pilegrimsferd for headbangere

Wacken Open Air er den største metalfestivalen i verden, og hvert år valfarter rundt 80 000 metalfans til den lille byen i Schleswig-Holstein som til vanlig har en befolkning på snaue to tusen. Dokumentarfilmen WACKEN 3D: THE MOVIE byr på den totale festivalopplevelsen i tre dimensjoner. Ikke bare får du oppleve eksplosive høydepunkter fra band som Anthrax, Motörhead, Rammstein og Alice Cooper, du får også stå på scenen når sceneteppet går opp for Deep Purple og det legendariske riffet fra «Smoke on the Water» klinger utover de enorme folkemassene.

På Wacken er musikken brutal, sceneshowene dramatiske og publikum hårete og dekket av nagler, men metalfans er som kjent de snilleste menneskene i hele verden, så stemningen er hele veien god og inkluderende. I filmen møter du publikummere fra blant annet Taiwan, India, USA og Tyskland, og blir med dem når de crowdsurfer, gjørmebader og headbanger seg gjennom tre dager med det ypperste metalverdenen har å by på. WACKEN 3D: THE MOVIE er kort sagt den beste metalopplevelsen du kan ha i en kinosal.

Norbert Heitker

Norbert Heitker (Tyskland, 1971) WACKEN 3D: THE MOVIE er Heitkers debut som dokumentarfilmregissør.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: