BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Mistress America

ORIGINALTITTEL:
Mistress America
USA/ 2015/ 1 t. 24 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Greta Gerwig, Lola Kirke, Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear, Jasmine Cephas-Jones, Heather Lind, Michael Chernus, Cindy Cheung, Kathryn Erbe, Dean Wareham
REGI:
Noah Baumbach
MANUS:
Greta Gerwig, Noah Baumbach
FOTO:
Sam Levy
PRODUSENT:
Noah Baumbach, Rodrigo Teixeira, Lila Yacoub
TEMA:
Am.Indie
Noah Baumbach og Greta Gerwig er tilbake med den etterlengtede oppfølgeren til FRANCES HA

Dramakomedien FRANCES HA er et av de store høydepunktene i karrierene til regissør Noah Baumbach og skuespiller Greta Gerwig. Nå er kjæresteparet tilbake med en ny film, hvor de sitatvennlige replikkene fyker veggimellom, og hvor Gerwig virkelig får anledning til å bevise at hun er en av sin generasjons store filmkomikere.

Gerwig spiller den energiske Brooke, en selvlært interiørarkitekt/aerobicinstruktør/sosiale medier-ekspert som tar sin vordende stesøster Tracy under sine vinger. Brooke er et oppkomme av kuriøse innfall og ideer, og Tracy blir raskt fascinert av hennes utradisjonelle livsstil og usvikelige tro på seg selv. Når de to legger ut på en roadtrip for å sikre finansiering til Brookes vidløftige restaurantplaner, er det duket for en forviklingskomedie av beste merke. Med sylskarpt manus og gnistrende samspill mellom Gerwig og nykommeren Lola Kirke (søsteren til Jessa fra «Girls»), er MISTRESS AMERICA en stor opplevelse som viser at komedier kan by på vel så innsiktsfulle karakterportretter som drama.

Noah Baumbach

Noah Baumbach (1969, USA) Filmer i utvalg: WHILE WE'RE YOUNG (2014), FRANCES HA (2012), GREENBERG (2010), MARGOT AT THE WEDDING (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: