BIFF 2021: 20.-28. oktober

Steve Jobs: The Man in the Machine

ORIGINALTITTEL:
Steve Jobs: The Man in the Machine
USA/ 2015/ 2 t.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Alex Gibney, Steve Jobs, Viva Van Loock, Will Bates, Michael J. Palmer
REGI:
Alex Gibney
MANUS:
Alex Gibney
FOTO:
Samuel Painter, Yutaka Yamazaki
PRODUSENT:
Alex Gibney, Viva Van Loock
Den usminkede sannheten om Steve Jobs

Etter at han døde av kreft i 2011, har interessen for å lage filmer om Apples grunnlegger Steve Jobs vært enorm. Og mens Hollywood har somlet med prestisjeprosjektet som på ulike tidspunkter har involvert David Fincher, Christian Bale, Aaron Sorkin, Michael Fassbender og Danny Boyle, har Nord-Amerikas mest hardtarbeidende dokumentarist, BIFF-favoritten Alex Gibney, laget en film som forteller den usminkede sannheten om den ambisiøse teknologipioneren.

Og det er nettopp ambisjoner som er Gibneys hovedfokus i THE MAN IN THE MACHINE, for på tross av at han kultiverte et image som en sympatisk californiahippie, var Jobs villig til å gå svært langt for å oppnå det han ville. Hans unike blanding av entusiasme, karisma og intelligens gjorde ham i stand til å inspirere menneskene rundt ham til å utrette ting de trodde var umulig - for deretter selv å ta æren for det. Steve Jobs er en av de enkeltpersonene som har hatt størst innflytelse på vår moderne hverdag, og THE MAN IN THE MACHINE viser oss hele spekteret av egenskaper som er nødvendig for å forme verden i sitt bilde på denne måten.

Alex Gibney

Alex Gibney (1953, USA) Filmer i utvalg: FINDING FELA! (2014), THE ARMSTRONG LIE (2013), WE STEAL SECRETS: THE STORY OF WIKILEAKS (2013)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: