BIFF 2021: 20.-28. oktober
Gulluglen - Konkurranse

The Messenger

ORIGINALTITTEL:
The Messenger
Frankrike / Canada/ 2015/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
spansk/nederlandsk/engelsk/fransk/tysk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Michael Mesure, Dr. Peter Marra, Dominik Eulberg, Frédéric Jiguet, Andrea Rutigliano, Alejandra Martinez-Salinas, Dr. Christy Morrissey, Dr. Erin Bayne, Dr. Çagan Sekercioglu, Dr. Bridget Stutchbury, Bill Evans, Dr. Andrew Farnsworth
REGI:
Su Rynard
MANUS:
Su Rynard, Sally Blake
FOTO:
Daniel Grant, Amar Arhab
PRODUSENT:
Joanne P. Jackson, Sally Blake, Martin de la Fouchardière, Su Rynard, Diane Woods
Kanarifugler i den globale gruven

Som mennesker har vi en iboende trang til å tillegge omgivelsene menneskelige egenskaper, og derfor utvikler vi sterke bånd til dyr som synes å besitte menneskelignende trekk – som evnen til å «synge». Før i tiden så mennesker til fuglenes sang og trekkmønstre etter tegn som kunne spå fremtiden, og langt ut på 1900-tallet pleide gruvearbeidere å bære med seg kanarifugler ned i gruvene for å sjekke om det var farlig å puste inn luften der nede. Hvis kanarifuglene segnet om, var det på tide å komme seg ut så fort som overhodet mulig.

I THE MESSENGER argumenterer regissør Su Rynard for at endringene vi nå ser i den globale fuglebestanden er et tegn på at noe er alvorlig galt. Forskjellen er at denne gangen er det ikke en liten gruppe gruvearbeidere som er i faresonen, men hele menneskeheten. Med fantastiske slow motion-bilder av vakre fugler fra hele verden tar filmen oss med på en reise fra Tyrkias fjellandskaper til de kanadiske skoger og New Yorks skyskrapere. Resultatet er en uforglemmelig dokumentar om naturens komplekse rikdom.

Su Rynard

Su Rynard (Canada) Filmografi: KARDIA (2006), DREAM MACHINE (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: