BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Norge/ 2015/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Knutsen: John Brungot, Ludvigsen: Hermann Sabado, Grevlingen: Finn Schau, Amanda: Siri Nilsen, Felle: Trond-Viggo Torgersen, Rasputin: Frank Kjosås, Roret: Bjarte Hjelmeland, Pizzatrynet: Sondre Lerche, Spøk-Else: Maj Britt Andersen, Skjelettet: Eldar Vågan, Jendor: Niklas Gundersen, Helga: Marie Blokhus, Alfred: Bjørn Sundquist
REGI:
Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans
MANUS:
Øystein Dolmen, Thomas Moldestad
PRODUSENT:
Eric Vogel
Årets norske familiefilm

Knutsen og Ludvigsen er to underlige skruer som bor i en tunnel, hvor de bruker dagene på å spille, synge og småkrangle. Og når en ung dame ved navn Amanda en dag faller av toget midt inne i duoens grevlingbefengte bopel, blir det opptakten til et eventyr fullt av spenning, humor og musikk. Amanda er nemlig datter av den geniale professor Felle, som har blitt kidnappet av den fæle Rasputin som vil tvinge professoren til å lage et superserum han kan bruke til å ta over verden.

Få norske musikere har etterlatt seg en mer populær og allsangvennlig samling låter enn Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen alias Knutsen & Ludvigsen. Sanger som «Dum og deilig», «Grevling i taket» og «Kanskje kommer kongen» er ikke bare eviggrønne poplåter som appellerer til både voksne og barn, de er også små fortellinger med uforglemmelige bilder. I KNUTSEN & LUDVIGSEN OG DEN FÆLE RASPUTIN bruker teamet bak publikumsfavoritter som JUL I FLÅKLYPA og KURT BLIR GRUSOM, Dolmen og Lorentzens unike univers som utgangspunkt for en underholdende musikalsk roadtrip for hele familien.

 

Aldersgrense: Tillatt for alle

Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans

Rasmus A. Sivertsen (Norge, 1972), Rune Spaans (Norge, 1974) Samlet filmografi: PELLE POLITIBIL PÅ SPORET (2013), PELLE POLITIBIL GÅR I VANNET (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: