BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

The Walk (3D)

ORIGINALTITTEL:
The Walk
USA/ 2015/ 2 t. 3 min.
MEDVIRKENDE:
Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Mark Camacho, Jason Deline
REGI:
Robert Zemeckis
MANUS:
Robert Zemeckis, Philippe Petit
Du har sett dokumentaren – nå kommer spillefilmen – i 3D!

De fleste som var på BIFF i 2008 eller på utekino på Møhlenpris i år, husker James Marshs dokumentarfilm MAN ON WIRE, som handlet om den franske våghalsen Philippe Petits forsøk på å gå på line mellom de to World Trade Center-tårnene i New York i 1974. Den utrolige historien fortsetter imidlertid å fascinere filmskapere, og denne gangen er det ingen ringere enn Robert Zemeckis som har laget film om Petits legendariske stunt.

Joseph Gordon-Levitt spiller hovedrollen som Petit, og med seg på laget har han blant annet Ben Kingsley og Charlotte Le Bon. Som regissør av FORREST GUMP og TILBAKE TIL FREMTIDEN-trilogien vet Zemeckis alt om hvordan man kombinerer humor, spenning og historiske detaljer, og i THE WALK forteller han historien om Petits luftige spasertur som en kuppfilm med et tydelig glimt i øyet. For de som har sett MAN ON WIRE er THE WALK et nytt og underholdende perspektiv på en kjent historie, og for de som ikke har sett den er den et nervepirrende første møte med en historisk hendelse som nesten er for utrolig til å være sann.

Robert Zemeckis

Robert Zemeckis (USA, 1951) Filmer i utvalg: FLIGHT (2012), A CHRISTMAS CAROL (2009), BEOWULF (2007), POLAREKSPRESSEN (2004), CAST AWAY (2000), FORREST GUMP (1994)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: