BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Backstreet Girls

ORIGINALTITTEL:
Backstreet Girls - Tilbake til Muotathal
Norge/ 2015/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
norsk
MEDVIRKENDE:
Bjørn Müller, Petter Baarli, Dan Thunderbird og Martin H-Son
REGI:
Stian Andersen og Morten Kjølberg
PRODUSENT:
Morten Kjølberg
Bli med Norges mest legendariske rockeband på turné

I en tid hvor norsk musikk har blitt synonymt med reklamefinansiert krysspromotering, talentkonkurranser og bekjennelsesreality på tv, er det ett band som fortsatt holder fanen høyt hevet for ekte rock'n'roll. Backstreet Girls er de legendariske sliterne som aldri har sluttet å tro på at det store gjennombruddet er like rundt hjørnet - selv om bandmedlemmene har rundet femti og boogierocken deres er mindre i vinden enn noensinne. I dokumentarfilmen TILBAKE TIL MUOTATHAL følger vi bandet på reise til den sveitsiske bygda Muotathal, hvor samtlige 3000 innbyggere etter sigende er ihuga Backstreet Girls-fans, og intet heller vil en at de svartkledde nordmennene skal gi dem en etterlengtet leksjon i rock.

Med fokus på frontfigurene Bjørn Müller og Petter Baarli, har Stian Andersen og Morten Kjølberg laget en underholdende og innsiktsfull dokumentar om en musikalsk drøm som har kjempet i motbakke i over 30 år, og som ligger så langt fra dagens nøkternt pragmatiske musikerhverdag at den i seg selv fortjener en plass i den norske musikkhistorien.

Stian Andersen og Morten Kjølberg

Stian Andersen og Morten Kjølberg (Norge) BACKSTREET GIRLS - TILBAKE TIL MUOTATHAL er den første dokumentaren de har regissert sammen.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: