BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Daniels verden

ORIGINALTITTEL:
Danieluv svet
Tsjekkia/ 2014/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
tsjekkisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Veronika Lisková, Zdenek Holý, Jana Brozková, Hedvika Hansalová
REGI:
Veronika Lisková
MANUS:
Zdenek Holý, Veronika Lisková
FOTO:
Brano Pazitka
PRODUSENT:
Jana Brozková, Zdenek Holý
Ung, singel og pedofil

Tsjekkiske Daniel er i midten av tjueårene, studerer litteratur, og drømmer om å bli forfatter. Han har aldri vært i et forhold, og kommer aldri til å være i et heller. Han er forelsket, men vet at han aldri vil oppleve gjensidig kjærlighet. Daniel er pedofil, og har innfunnet seg med sin skjebne. I DANIELS VERDEN får vi ta del i dagliglivet og tankene hans, og på denne måten får vi et unikt innblikk i en samfunnsgruppe de aller fleste av oss vet forsvinnende lite om.

Det var produsent Zdenek Holy som fikk ideen til dokumentaren etter å ha sett en nyhetsreportasje om overgrep mot barn. Regissør Veronika Lisková brukte lang tid på å finne frem til Daniel, som gikk med på at hverken stemme eller bilder skulle sensureres for å gjøre ham anonym. På tross av den store risikoen er Daniel åpen og direkte, og reflekterer over andre aspekter ved å være pedofil enn kun den forbudte seksuelle tiltrekningen. Med utgangspunkt i Daniels selvinnsikt og evne til å ironisere over tilværelsen, har regissør Lisková skapt en dokumentar som er viktig, men også vittig og tilgjengelig. Filmen ble bestilt av tsjekkisk tv, men på grunn av det kontroversielle innholdet, har den ennå ikke blitt vist.

Veronika Lisková

Veronika Lisková (Tsjekkia, 1982) Filmer i utvalg: A SLIGHTLY BETTER WORLD (2012) , UNTIL GOD DO US PART (2011), TOUCHES OF DANCE (2010), MEANTIMES (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: