BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Sangen fra havet

Irland / Danmark / Frankrike / Belgia / Luxembourg/ 2014/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
norsk
MEDVIRKENDE:
David Rawle, Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, Lisa Hannigan, Lucy O'Connell, Jon Kenny, Pat Shortt, Colm O'Snodaigh, Liam Hourican, Kevin Swierszcz
REGI:
Tomm Moore
MANUS:
Will Collins
FOTO:
Darragh Byrne
TEMA:
Animasjon
Den lille havselen

Storebror Ben og lillesøster Saoirse bor med faren og hunden Cu på en bølgeformet øy i havet. Saoirse er stum, og slekter på sin avdøde mor i både utseende og i sin sterke dragning mot havet og musikken. Saoirse er nemlig den siste «selkien», en etterkommer av en gammel irsk ætt som kan forvandle seg til seler og skremme vekk onde krefter med sangen sin. Og fordi det kun er hennes sang som kan redde alvefolket fra å bli forvandlet til stein for evig tid, sendes hun og Ben ut på en eventyrlig reise hvor de blir tvunget til å kjempe mot onde krefter og sin egen bestemor.

SANGEN FRA HAVET preges av tiltalende og mesterlig utført 2D-animasjon, og byr på en rekke morsomme portretter og smarte detaljer som underholder både store og små. I en tid hvor animert kinofilm bare blir likere og likere, er det en glede å kaste seg ut i dette kloke og vakre nordiske eventyret, som minner publikum i alle aldre på hvor spennende, gåtefull og mangefasettert naturen er. Vi viser den norske versjonen med sanger av Ane Brun.


Aldersgrense: Tillatt for alle.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Tomm Moore

Tom Moore (1977, Nord-Irland) Filmografi: THE SECRET OF KELLS (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: