BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Tale of Tales

ORIGINALTITTEL:
Il Racconto dei Racconti
Italia / Frankrike / Storbritannia/ 2015/ 2 t. 8 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Salma Hayek, Vincent Cassel, John C. Reilly, Toby Jones, Shirley Henderson, Hayley Carmichael, Bebe Cave, Christian Lees, Jonah Lees, Stacy Martin, Guillaume Delaunay, Kathryn Hunter, Jessie Cave
REGI:
Matteo Garrone
MANUS:
Edoardo Albinati, Massimo Gaudioso, Matteo Garrone, Ugo Chiti
FOTO:
Peter Suschitzky
PRODUSENT:
Matteo Garrone, Anne Labadie, Jean Labadie, Jeremy Thomas
Eventyr for voksne

Det var en gang tre kongedømmer. Ett ble styrt av en barnløs dronning som spiste et dragehjerte for å kunne produsere en arving, det andre av en konge som hadde en gigantisk loppe som kjæledyr, og det tredje av en sexavhengig monark som forelsket seg i en krokrygget gammel kone.

Dette er utgangspunktet for TALE OF TALES, som etter premieren i Cannes raskt ble en av festivalens mest omtalte filmer. Med god grunn; regissør Matteo Garrone er best kjent for den sosialrealistiske og usentimentale gangsterfilmen GOMORRAH, men hans nye film er noe ganske annet. TALE OF TALES bygger på de blodige og burleske eventyrene som den napolitanske poeten Giambattista Basile samlet på 1600-tallet, og nærmer seg disse fortellingene med et fandenivoldsk glimt i øyet. Ved hjelp av intrikate og utsøkt komponerte tablåer, og en magisk realisme som påkaller filmskapere som Terry Gilliam og Alejandro Jodorowsky, retter Garrone fokus mot volden, sexen og de bisarre skikkelsene som utgjør en sentral del av alle folkeeventyr. Gå ikke glipp av en av årets mest unike visuelle opplevelser!

Matteo Garrone

Matteo Garrone (Italia, 1968) Filmer i utvalg: REALITY (2012), GOMORRAH (2008), FIRST LOVE (2003), THE EMBALMER (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: