BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Peace Officer

ORIGINALTITTEL:
Peace Officer
USA/ 2015/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Brad Barber, Scott Christopherson, David Lawrence, Renny McCauley
REGI:
Brad Barber, Scott Christopherson
MANUS:
Brad Barber, Scott Christopherson, David Lawrence, Renny McCauley
FOTO:
Brad Barber, Scott Christopherson
PRODUSENT:
Brad Barber, Scott Christopherson, David Lawrence
Når politiet beskytter deg i hjel

I kjølevannet av en skjebnesvanger konfrontasjon mellom politi og sivile borgere opplevde William 'Dub' Lawrence noe som tvang ham til å revurdere sitt syn på både jobben og seg selv. Den væpnede spesialgruppen som han selv hadde trent og vært med på å etablere, skjøt og drepte nemlig hans egen svigersønn. Var dette en nødvendig handling eller er det systemets feil at flere og flere sivile blir drept av bevæpnede politistyrker? I dokumentarfilmen PEACE OFFICER følger vi Lawrence' virke som privatetterforsker og hans kamp for å få sannheten frem i lyset - en sannhet han trodde var selvsagt inntil det fatale inntraff.

Siden 70-tallet har antall væpnede utrykninger utført av såkalte SWAT-grupper økt med hele 15 000 prosent i USA. PEACE OFFICER tar for seg denne opprustingen av det amerikanske politiet, og intervjuer både mennesker som forsvarer og som stiller spørsmål ved dagens situasjon. Sett med norske øyne passer filmen også godt inn i vår egen debatt om klokheten av at våre egne tjenestemenn stadig oftere bærer skytevåpen på jobb.

Brad Barber, Scott Christopherson

Brad Barber (USA), Scott Christopherson (USA) PEACE OFFICER er Barbers og Christophersons første helaftens dokumentarfilm