BIFF 2020

Gulluglen – forskningsdokumentar i konkurranse

 

Universitetet i Bergens konkurranse for beste dokumentar som formidler forskning. I 2014 ble det etablert et eget konkurranseprogram for film som formidler forskning. Juryen består av fem representanter fra ulike fagfelt og fakultet ved Universitetet i Bergen, og vinnerfilmen blir tildelt 25 000 kr.

Damiana Kryygi.jpg

DAMIANA KRYYGI

Alejandro Fernández Mouján, Argentina

I 2010, 114 år etter at paraguayanske nybyggere massakrerte familien hennes og sendte henne til Argentina for antropologiske undersøkelser, blir levningene av Damiana Kryygi returnert til aché-stammen for en verdig begravelse.

Jheronimus Bosch.jpg

JHERONIMUS BOSCH, TOUCHED BY THE DEVIL

Pieter van Huystee, Nederland

500 år etter Hieronymus Boschs død, reiser en gruppe nederlandske kunsthistorikere verden rundt i et forsøk på å komme til bunns i den enigmatiske kunstnerens verk.

thinking space.jpg

THINKING SPACE

Heidi Morstang, Norge

Med stilfullt filmspråk får vi innsikt i hva matematikk er og kan innebære gjennom tankene til et bredt felt av fagets fremste.

altruism revolution.jpg

THE ALTRUISM REVOLUTION

Sylvie Gilman, Thierry Vincent de Lestrade, Frankrike

En tverrfaglig reise mellom psykologi og biologi fremmer oppløftende forskningsresultater om hvordan det menneskelige sinn fungerer.

spaceship earth.jpg

SPACESHIP EARTH

Kevin McMahon, Canada

Gjennom en utvidelse av utgangspunktet for forskning gir dette eposet et bredt spekter av fagfelt sine innspill til hvordan vi skal leve videre.

monster in the mind.png

MONSTER IN THE MIND

Jean Carper, USA

Medisinske forskere knuser myter om alzheimer og avslører omfattende feildiagnostisering. (Kun lukket visning for Universitetet i Bergen.)