BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Being 17

ORIGINALTITTEL:
Quand on a 17 ans
Frankrike/ 2016/ 1 t. 56 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Sandrine Kiberlain, Kacey Mottet Klein, Corentin Fila, Alexis Loret, Jean Fornerod
REGI:
André Téchiné
MANUS:
Céline Sciamma, André Téchiné
FOTO:
André Téchiné
PRODUSENT:
Olivier Delbosc, Marc Missonnier
TEMA:
LHBTQ
Franske følelser i snøføyka

BEING 17 er historien om den gryende kjærligheten mellom Thomas og Damien, to klassekompiser fra en forblåst landsby i de franske Pyreneene. Vi blir vitne til deres tiltagende følelser for hverandre, samt de uunngåelige komplikasjonene dette medfører med hensyn til familie, skole, og ikke minst dem selv. Regissør Andre Téchiné viser igjen sin teft for komplekse karakterdramaer.

Denne gangen har han slått seg sammen med Céline Sciamma som er godt kjent for sine ungdomsportretter i filmene TOMBOY og GIRLHOOD, som begge er blitt vist på norske kinoer og har høstet lovord fra kritikerne. Sciamma står bak filmens manus, og tar med seg den samme psykologiske innsikten som kjennetegner hennes tidligere filmer. Selv om Téchiné ikke er kjent for å være noen utpreget stilist er valget med å sette filmen til dette landskapet veldig effektfullt: De motstridende følelsene og den indre uroen som preger hovedpersonene speiles og fremheves av de skiftende årstidene og det ville landskapet høyt oppe i Pyreneene. BEING 17 er en fransk filmperle.

André Téchiné

André Téchiné (Frankrike, 1943) Utvalgt filmografi: IN THE NAME OF MY DAUGHTER (2014), CHANGING TIMES (2004), WILD REEDS (1994), MY FAVORITE SEASON (1993), J'EMBRASSE PAS (1991)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: