BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Road to Istanbul

ORIGINALTITTEL:
La route d'Istanbul
Belgia / Frankrike/ 2016/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Astrid Whettnall, Pauline Burlet, Patricia Ide, Abel Jafri
REGI:
Rachid Bouchareb
MANUS:
Rachid Bouchareb, Zoé Galeron, Yasmina Khadra, Olivier Lorelle
FOTO:
Benoît Chamaillard
PRODUSENT:
Rachid Bouchareb, Jean Bréhat
Fra jenterom til jihad

Elisabeth og hennes 20 år gamle datter Elodie bor sammen i et idyllisk hus på den belgiske landsbygden når Elodie en dag forsvinner uten forvarsel. Politiet informerer Elisabeth om at datteren har forlatt landet for å slutte seg til IS og delta i deres jihad i Syria. Elisabeth kan ikke forstå hva som har motivert Elodie til frivillig å gå inn i en krig i et fremmed land, som i hennes øyne ikke berører datterens liv. Og når myndighetene ikke gjør noe for for å finne datteren, tar Elisabeth saken i egne hender, og drar til Tyrkia for å krysse grensen over til Syria og finne henne.

ROAD TO ISTANBUL skildrer en reise fra et trygt liv i Vesten til et land i komplett kaos, og på veien arbeider Elisabeth seg gjennom mange av følelsene mennesker i vår del av verden opplever når konfliktene i Midtøsten kommer stadig nærmere oss. Regissør Rachid Bouchareb har også tidligere utforsket foreldres angst og bekymringer i møte med terrorisme i filmen LONDON RIVER (2009), hvor handlingen foregår rett etter terrorangrepene i London i 2005.

Rachid Bouchareb

Rachid Bouchareb (Frankrike, 1959) Filmer i utvalg: LONDON RIVER (2009), DAYS OF GLORY (2006), LITTLE SENEGAL (2001), BATÔN ROUGE (1985)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: