BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Agassi
Sør-Korea/ 2016/ 2 t. 25 min.
SPRÅK:
koreansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong, Kim Hae-sook, Moon So-Ri
REGI:
Park Chan-wook
MANUS:
Chung Seo-kyung, Park Chan-wook
FOTO:
Chung Chung-Hoon
Chan-wook Park er tilbake i toppform

Chan-wook Parks KAMMERPIKEN var en av de mest imøtesette filmene under årets filmfestival i Cannes, og også en av de mest populære. Med dette uforutsigbare, underholdende og utsøkt stiliserte kostymedramaet er Sør-Koreas store sønn tilbake i toppform. Handlingen er lagt til 30-tallets Korea, da landet var okkupert av japanerne. Den unge lommetyven Sook-hee tar seg jobb som tjenestepike for den japanske adelskvinnen Hideko, som et ledd i hennes sjef «greve» Fujiwara sin plan for å svindle til seg formuen og tittelen hennes. Dette er imidlertid bare starten på en historie som er full av intrikat dobbeltspill, overraskende plottwister, lesbisk lidenskap, overdådige herskapshus og en humor som spenner fra det underfundige til det sadistiske.

KAMMERPIKEN viser en annen side av Park enn gjennombruddsfilmen OLDBOY og resten av den såkalte Vengeance-trilogien, men både gamle fans og nye beundrere vil finne mye å glede seg over i denne cinematiske godteposen.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Park Chan-wook

Chan-wook Park (Sør-Korea, 1963) Filmografi: STOKER (2013), THIRST (2009), LADY VENGEANCE (2005), OLDBOY (2003), SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE (2002)