BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Skjærgården
Norge/ 2015/ 1 t. 16 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Tuva Lønnkvist Hultin, Hannah Karine Giske, Nicolas Stai, Silje Hagrim Dahl, Daniel Edvardsen, Bjørn Moan, Vera Holte, Tina Frost
REGI:
Frode Nordås
MANUS:
Jon Anders Klausen
PRODUSENT:
Frode Nordås
Skjær i sjøen og kniver i vannet

Sommeren 2004 blir Camilla, Kjetil og Isalin innblandet i en båtulykke som får fatale konsekvenser for en ung jente som snorkler i skjærgården. De tre tenåringene gripes av panikk, og istedenfor å melde fra til politiet sniker de seg unna åstedet. Ti år senere møter vi trekløveret igjen når de sammen med vennen Håkon og Camillas nye kjæreste, Henriette, skal tilbringe en langhelg på hytta utenfor Risør. Været er fantastisk, omgivelsene er vakre og stemningen er god, men etter hvert blir det klart at noen fortsatt husker hva som skjedde den sommeren – og denne noen har til hensikt å la de tre betale for sine synder.

SKJÆRGÅRDEN er laget med lite penger, men med åpenbar kjærlighet til skrekkfilmsjangeren. Som Wes Cravens SCREAM er dette en film som har et utpreget selvbevisst forhold til tradisjonen den er en del av, og som kommenterer sine egne troper underveis. Kombinert med særnorsk skjærgårdsidyll gjør dette Frode Nordås’ andre spillefilm til en sjarmerende lavbudsjettsproduksjon med glimt i øyet.

 

Festivalgjest: Regissør Frode Nordås

Frode Nordås

Frode Nordås (Norge, 1972) Filmografi: PÅ BØLGELENGE (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: