BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Min pappa Toni Erdmann

Tyskland/ 2016/ 2 t. 42 min.
SPRÅK:
tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, Ingrid Bisu, Vlad Ivanov, Victoria Cocias
REGI:
Maren Ade
MANUS:
Maren Ade
FOTO:
Patrick Orth
Den beste tyske komedien du har sett. Punktum.

For å tilbringe tid med sin travle datter Ines forkler spøkefuglen Winfried Conradi seg som forretningsmannen «Toni Erdmann», og sørger for å dukke opp på de mest ubeleilige tidspunkter når hun er på forretningsreise. Ines reagerer med både irritasjon og forvirring, men kan heller ikke unngå å bli rørt av farens klønete gester.

Det tilhører sjeldenhetene at tyske komedier tilgodeses med en plass i hovedprogrammet i Cannes, men MIN PAPPA TONI ERDMANN var ikke bare en av årets heteste kandidater til Gullpalmen, den var også kritikernes store favoritt. I løpet av to timer og tre kvarter tar regissør Maren Ade publikum med på en emosjonell reise som begynner med nervøs og utilpass latter, fortsetter via klassisk farse og et av tiårets mest minneverdige musikalnumre, før den ender opp i en gripende disseksjon av et gjenstridig, men inderlig far/datter-forhold. Takket være intelligent regi, og bemerkelsesverdige prestasjoner fra hovedrolleinnehaverne Peter Simonischek og Sandra Hüller, er MIN PAPPA TONI ERDMANN garantert en av filmene vi vil snakke om ved årets slutt.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Maren Ade

Maren Ade (Tyskland, 1976) Filmografi: ALLE ANDEREN (2009), DER WALD VOR LAUTER BÄUMEN (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: