BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Nakom

ORIGINALTITTEL:
Nakom
USA/ 2016/ 1 t. 30 min.
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Jacob Ayanaba, Grace Ayariga, Abdul Aziz, Justina Kulidu
REGI:
Kelly Daniela Norris, TW Pittman
MANUS:
TWPittman, Isaac Adakudugu
FOTO:
Bob Geile
PRODUSENT:
Seemant Menon
Den fortapte sønn vender hjem

Medisinstudenten Iddrisu lever et bekymringsfritt liv i storbyen når en telefon fra hans søster snur opp ned på tilværelsen. Deres far er død, og Iddrisu må vende hjem til landsbyen han vokste opp i for å ta seg av det praktiske rundt begravelsen. Etter en lang busstur oppdager Iddrisu at ikke alt er som før hjemme hos familien. Forviklinger og problemer tårner seg raskt opp, og utsiktene til en rask retur til studentlivet virker stadig mer usannsynlig.

NAKOM er den første filmen som noensinne er spilt inn på det nordghanesiske språket kusaal. Dette er med på å understreke filmens sentrale tematikk - nemlig kampen mellom tradisjoner og modernitetens omveltninger. Med sitt lave budsjett og ensemble av ikke-profesjonelle skuespillere har filmen en rekke paralleller med ulike europeiske realismetradisjoner, men klarer til tross for dette å formidle noe som oppleves unikt afrikansk - hvilket som kjent er en sjeldenhet på norske kinoer. NAKOM er en sjarmerende «slice of life»-fortelling fra landsbygden i Ghana, som vil både fascinere og gjøre deg varm om hjertet.

Kelly Daniela Norris, TW Pittman

T.W. Pitmann (USA), Kelly Norris (USA) Norris' filmografi: SHADES OF BLUE (2013). NAKOM er deres første langfilm sammen, og Pittmans langfilmdebut.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: