BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Belgica

ORIGINALTITTEL:
Belgica
Belgia / Frankrike/ 2016/ 2 t. 7 min.
SPRÅK:
nederlandsk/Flamsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Stef Aerts, Tom Vermeir, Stefaan De Winter, Dominique Van Malder, Ben Benaouisse
REGI:
Felix van Groeningen
MANUS:
Arne Sierens, Felix van Groeningen
FOTO:
Ruben Impens
PRODUSENT:
Dirk Impens
For livets glade gutter står solen aldri opp

Dette er filmen om den klassiske nachspielideen «la oss starte et utested!». For de fleste blir det med drømmen, men i den heseblesende BELGICA blir vi med på hele reisen. Dette er historien om Frank som får med seg lillebror Jo på en berg-og-dalbane dynket i øl og billig sprit. Alt som går opp må imidlertid komme ned, og med dramaturgien til en gjennomsnittlig helg på fylla skildres også hedonismens bakside på briljant, men aldri moraliserende vis.

Den belgiske regissøren Felix van Groeningen markerte seg i 2012 med ALABAMA & MONROE (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN), som vant mange fans verden over. Her tar han et syvmilssteg i retning mer av alt, og med det samme kinetiske og levende filmspråket balanserer han et finstemt portrett av to brødre med et overflødighetshorn av musikk, lys, dans og billige drinker. Dette er den flamske 101 REYKJAVIK ispedd en solid dose 24 HOUR PARTY PEOPLE – en rølpete og usedvanlig underholdende film med et hjerte av gull. Og takket være et fantastisk soundtrack signert Soulwax blir dette en bittersøt ode til festing inn i de sene nattetimer.

Felix van Groeningen

Felix van Groeningen (Belgia, 1977) Utvalgt filmografi: ALABAMA & MONROE (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) (2012), DE HELAASHEID DER DINGEN (2009), DAGEN ZONDER LIEF (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: