BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire

Under the Sun

ORIGINALTITTEL:
Under the Sun
Latvia / Nord-Korea / Russland / Tsjekkia / Tyskland/ 2015/ 1 t. 46 min.
SPRÅK:
koreansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Lee Zin-Mi, Yu-Yong, Hye-Yong, Oh-Gyong
REGI:
Vitalij Manskij
MANUS:
Vitalij Manskij
FOTO:
Alexandra Ivanova
PRODUSENT:
Natalia Manska
Nord-Korea bak fasaden

Etter flere år med forhandlinger fikk den russiske regissøren Vitalij Manskij tillatelse fra Nord-Koreas myndigheter til å lage en dokumentar om en nøye utvalgt familie. I denne perfekte familien er det 8 år gamle Zin Mi som er i fokus, og filmen følger hennes forberedelser til feiringen av Kim Jong-Ils bursdag. Familien lever i velstand, foreldrene har vellykkede karrierer, og patriotismen formelig lyser av dem.

Manskij måtte lage filmen under streng statlig kontroll, og myndighetene valgte både sted og intervjuobjekter, og skrev manus. Alt som ble filmet måtte gjennom en streng sensur for å sørge for at ingenting upassende ble med i den ferdige filmen, men det myndighetene ikke visste var at teamet fortsatte å filme, og dermed fanget spillet som foregikk bak kulissene mellom de nøye planlagte opptakene. Sammenstillingen av disse to svært forskjellige virkelighetene gir oss et sjeldent innblikk i hvor mye kontroll og manipulasjon som brukes for å fremstille Nord-Korea og dets folk på en positiv måte.

 

Festivalgjest: Regissør Vitalij Manskij

Vitalij Manskij

Vitalij Manskij (Ukraina, 1963) Filmer i utvalg: CLOSE RELATIONS (vises på BIFF i år), PIPELINE (BIFF 2013), MOTHERLAND OR DEATH (2011), VIRGINITY (2008), TENDER'S HEAT: WILD WILD BEACH (BIFF 2007), GAGARIN'S PIONEERS (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: