BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Thinking Space

ORIGINALTITTEL:
Thinking Space
Storbritannia/ 2015/ 1 t.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Kevin Buzzard, Peter Donnelly, Tim Gowers, Martin Hairer, Roger Penrose, Caroline Series, Richard Thomas, Reidun Twarock, Karen Vogtmann
REGI:
Heidi Morstang
FOTO:
Patrik Safstrom
PRODUSENT:
Heidi Morstang
Hvordan tenker en matematiker?

Selv om det ikke virket sånn på ungdomsskolen – og kanskje fortsatt ikke gjør det – skjuler det seg et helt konkret problem bak selv det mest kryptiske og abstrakte algebrastykke. Heidi Morstangs første dokumentarfilm tar oss med bak fernissen av tall og symboler, og viser hvordan fantasi, intuisjon, nysgjerrighet og kreativitet er essensielle egenskaper hos en god matematiker.

Matematikk er et universalverktøy som er uunnværlig innenfor mange vitenskaper. I THINKING SPACE møter vi matematikere som jobber med alt fra statistisk kartlegging av menneskets DNA til modeller av universet og big bang. En fellesnevner synes å være en forkjærlighet for mønstre og systemer, enten de finnes i blader på trærne eller i grafer og differensialligninger. Og på tross av vitenskapens strenge logiske språk og høye nivå av presisjon, er det slående hvor få fasitsvar vår tids ledende matematikere har å forholde seg til.

Heidi Morstang

Heidi Morstang (Norge) THINKING SPACE er hennes første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: