BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Safari

ORIGINALTITTEL:
Safari
Østerrike/ 2016/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Ulrich Seidl
MANUS:
Ulrich Seidl, Veronika Franz
FOTO:
Wolfgang Thaler, Jerzy Palacz
PRODUSENT:
Ulrich Seidl, Sigrid Jonsson Dyekjær
Dyrene i Afrika og alt de har å frykte

Blant Afrikas antiloper, gnuer, sebraer og sjiraffer, kan man rett som det er få øye på et annet eksotisk dyr. Den vestlige troféjegeren er umiskjennelig der han beveger seg i det namibiske villnisset med geværet hevet. Ledet an av lokale jegere og sporfinnere, er han på utkikk etter nye trofeer å pynte peisestuen sin med. Gjennom skildringer av storviltjakt og intervjuer med tyske og østerrikske troféjegere, byr SAFARI på et innblikk i en hobby som av de aller fleste – men slett ikke alle – anses som moralsk forkastelig.

Sist gang Ulrich Seidl lagde film i Afrika var temaet kvinnelige sexturister i Kenya og resultatet ble spillefilmen PARADIS: KJÆRLIGHET (2012). I hans nye dokumentar er den implisitte kritikken av vestlige mennesker som drar til Afrika for å få utløp for lyster og spenningsbehov, vel så tydelig. Som vanlig har Seidl brukt sin uovertrufne evne til å finne de underligste intervjuobjekter, og gjennom dels hårreisende, dels hysterisk komiske scener, blir vi introdusert for et segment av menneskeheten som ikke later til å ha fått med seg at kolonitiden er over.

Ulrich Seidl

Ulrich Seidl (Østerrike, 1952) Filmer i utvalg: IM KELLER (BIFF 2014), PARADIS-TRILOGIEN (2012), IMPORT EXPORT (BIFF 2007), HUNDEDAGER (2001)