BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Diving Into the Unknown

ORIGINALTITTEL:
Diving Into the Unknown
Finland / Norge/ 2016/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
engelsk/finsk/norsk/svensk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Patrik Grönqvist, Vesa Rantanen, Kai Känkänen, Sami Paakkarinen
REGI:
Juan Reina
MANUS:
Juan Reina
FOTO:
Jarkko M. Virtanen, Tuukka Kovasiipi
PRODUSENT:
Juho Harjula
En nervepirrende undervannsthriller fra virkeligheten

I februar 2014 legger fem finske dykkere ut på en krevende og risikabel ekspedisjon: De skal nemlig dykke gjennom en fem kilometer lang og 130 meter dyp undervannsgrotte i Pluradalen i Nordland. Et sted på veien går det fryktelig galt, og to av dykkerne omkommer. Både norske og britiske dykkere forsøker å hente opp de to omkomne, men må gi opp, og grotten blir stengt av myndighetene på ubestemt tid. De tre overlevende dykkerne bestemmer seg derfor for å vende tilbake til Pluradalen for å hente ut likene av sine døde kamerater – et oppdrag som må skje i all hemmelighet.

DIVING INTO THE UNKNOWN forteller historien om en sammensveiset vennegjeng som elsker å dykke, og om en utfordrende og risikabel sport som krever riktig blanding av lidenskap og evne til å holde hodet kaldt og overvinne frykten. Vennskapet mellom dykkerne står sterkt, og er selve grunnforutsetningen for at det i det hele tatt er mulig å gjennomføre den risikable redningsaksjonen – men for at ikke grotten skal kreve flere liv må de samarbeide og stole på hverandre hvert sekund av oppdraget.

Juan Reina

Juan Reina (Finland) Filmografi: 6954 KILOMETRES TO HOME (2013), ALBINO UNITED (2010), ISETA: BEHIND THE ROADBLOCK (2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: