BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse

Shooting Ourselves

ORIGINALTITTEL:
Shooting Ourselves
Danmark / Norge / Tyskland/ 2016/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
engelsk/fransk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Narendra Divekar, Wolfgang Ohlert, Nathan Fain, Volker Herzog
REGI:
Christine Cynn
FOTO:
Martin Hampton, Christine Cynn
PRODUSENT:
Kristian Mosvold
Alt du vil vite om våpenindustrien (men ikke våger spørre om)

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert av disse rommene befinner det seg et fremmed menneske, som alle har hver sin historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet «Situation Rooms», og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien.

I dokumentarfilmen SHOOTING OURSELVES skildrer regissør Christine Cynn dette kritikerroste prosjektet som har som mål å gjøre statistikken vi forholder oss til i dagliglivet mindre abstrakt. Vi treffer blant annet en indisk militærpilot i sitt helikopter, en tysk våpenprodusent i sin fabrikk, og en tidligere barnesoldat på barneskolen i Zaire. De ulike perspektivene gir et unikt innblikk i alle ledd av våpenindustrien: de moralske problemstillingene til dem som lager og bruker våpnene, den fysiske og emosjonelle ødeleggelsen for dem som blir offer for dem, og de praktiske utfordringene for dem som prøver å minimere bruken av dem.

 

Festivalgjest: Regissør Christine Cynn

Christine Cynn

Christine Cynn (USA) har tidligere regissert THE ACT OF KILLING (2012) og THE GLOBALISATION TAPES (2003) med Joshua Oppenheimer.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: