BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

It's Not the Time of My Life

ORIGINALTITTEL:
Ernelláék Farkaséknál
Ungarn/ 2016/ 1 t. 21 min.
SPRÅK:
ungarsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Imre Gelányi, Lujza Hajdu, Zsigmond Hajdu, Szabolcs Hajdu
REGI:
Szabolcs Hajdu
MANUS:
Szabolcs Hajdu
FOTO:
Csaba Bántó, Flóra Chilton, Gajdics Dávid
PRODUSENT:
Dániel Herner, András Muhi, Zsófia Muhi
Scener fra et (sl)ekteskap

Farkas og Eszters ekteskap er sterkt preget av deres ulike syn på hvordan de skal oppdra deres hyperaktive, fem år gamle sønn Bruno. Akkurat da Eszter stiller det halvt retoriske, halvt oppriktige spørsmålet om hvorfor de to fortsatt er sammen, banker det på døren. Utenfor står hennes søster Ernella med mann og barn, som er blakke og hjemløse etter å ha tilbrakt et år på et gårdskollektiv i Skottland. Farkas og Eszter inviterer slektningene til å bo hos seg inntil de finner noe eget, men det tar ikke lang tid før det oppstår gnisninger mellom de to leirene.

Med IT'S NOT THE TIME OF MY LIFE har regissør Szabolcs Hajdu filmatisert sitt eget skuespill, og historiens utgangspunkt på teaterscenen skinner igjennom i den forstand at hele filmen utspiller seg i én leilighet. Hadjus kløktige bruk av den store leiligheten skaper en atmosfære som til tider kan minne om den kaotiske energien i John Cassavetes' filmer, og som kler dette observante, humoristiske og ikke minst gjenkjennelige familiedramaet svært godt.

Szabolcs Hajdu

Szabolcs Hajdu (Ungarn, 1972) Filmer i utvalg: THE GAMBLER (2015), MIRAGE (2014), BIBLIOTEKA PASKAL (2010), WHITE PALMS (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: