BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Bone Tomahawk

ORIGINALTITTEL:
Bone Tomahawk
Storbritannia / USA/ 2015/ 2 t. 12 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Kurt Russell, Richard Jenkins, Lili Simmons, Kurt Russell, Patrick Wilson, Sean Young, Matthew Fox, David Arquette, Geno Segers, Kathryn Morris, Richard Jenkins, James Tolkan, Sid Haig
REGI:
S. Craig Zahler
MANUS:
S. Craig Zahler
FOTO:
Benji Bakshi
TEMA:
Midnatt
Cowboy og huleboer

Filmer som THE REVENANT og THE HATEFUL EIGHT har de siste årene revitalisert westernsjangeren, og med BONE TOMAHAWK har S. Craig Zahler laget en av tiårets aller beste cowboyfilmer. Når en kvinne bortføres av en mystisk indianerstamme som lever i huler og ryktes å ha overnaturlige egenskaper, tar den lokale sheriffen opp jakten på kidnapperne sammen med tre samvittighetsfulle borgere. Og mens de begir seg inn i lovløst terreng, truer de indre motsetningene i troppen med å sabotere oppdraget før det engang har begynt.

BONE TOMAHAWK tar for seg klassiske westerntemaer som overlevelse, hybris og sivilisasjon versus barbari, men takket være filmens realisme, brutalitet og komplette mangel på romantisering, oppleves den likevel frisk og relevant. Med minneverdige rolletolkninger fra Kurt Russell, Patrick Wilson og Matthew Fox – for ikke å si de skumleste skurkene Den ville vesten noensinne har sett – er dette en uforutsigbar og nihilistisk thriller som også appellerer til publikummere som ikke vanligvis liker westernfilmer.

S. Craig Zahler

S. Craig Zahler (USA, 1973) BONE TOMAHAWK er Zahlers spillefilmdebut.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: