BIFF 2021: 20.-28. oktober
USA/ 2016/ 1 t. 29 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry
REGI:
Adam Wingard
TEMA:
Midnatt
Lange turer i skog og mark

Med YOU’RE NEXT (2013) laget Adam Wingard en av tiårets beste og smarteste slasherfilmer, og det var derfor knyttet store forventninger til hans nye skrekkfilmprosjekt som lenge bar arbeidstittelen THE WOODS. Overraskelsen var imidlertid stor da det tidligere i sommer ble klart at THE WOODS i virkeligheten var en oppfølger til THE BLAIR WITCH PROJECT som i 1999 la grunnlaget for found footage-grøsseren som sjanger.

Wingard er en filmskaper som kjenner skrekkfilmhistorien ut og inn, og BLAIR WITCH leker elegant med publikums forventninger. Utgangspunktet for filmen er at det dukker opp en videokassett som kan tyde på at Heather Donahue fra den første filmen fortsatt er i live, hvorpå hennes bror setter sammen et filmteam og legger ut på jakt etter henne. Og med et arsenal av kameraer på slep bærer det dermed ut i de samme fryktinngytende skogene som la grunnlaget for så mange mareritt for 17 år siden. BLAIR WITCH er en av årets skumleste filmer, for ikke å si en av 10-tallets smarteste mainstreamgrøssere.

Adam Wingard

Adam Wingard (USA, 1982) Filmer i utvalg: THE GUEST (2014), 60 SECONDS OF SOLITUDE IN YEAR ZERO (2011), YOU’RE NEXT (2011), WHAT FUN WE’RE HAVING (2011), AUTOEROTIC (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: