BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire

Voyage of Time

ORIGINALTITTEL:
Voyage of Time
Frankrike / Tyskland / USA/ 2016/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Cate Blanchett
REGI:
Terrence Malick
MANUS:
Terrence Malick
FOTO:
Paul Atkins
PRODUSENT:
Dede Gardner, Nicolas Gonda, Sarah Green, Grant Hill, Brad Pitt, Bill Pohlad, Sophokles Tasioulis
Universet ifølge Malick

Det ryktes at da Terrence Malick først prøvde å finne en produsent til dokumentarfilmen VOYAGE OF TIME, leverte han verken manus eller synopsis, men to sitater av henholdsvis Albert Einstein og Nobelpris-vinner Richard Feynman. Og på mange måter er det bare rett og rimelig at en film som har som mål å skildre selve universets fødsel og utvikling ikke lar seg begrense av noe så prosaisk som et manus. Dette er nemlig først og fremst en visuell opplevelse av tid, rom og organisk liv, slik disse størrelsene har vokst fram over milliarder av år.

VOYAGE OF TIME er en videreføring av det allvitende makroperspektivet Malick benyttet seg av i THE TREE OF LIFE, inkludert den sakrale dimensjonen. Det er nemlig umulig å være vitne til Malicks skildring av hvordan galakser, planeter og levende vesener vokser fram fra intet uten å gjøre seg noen tanker om hvordan og hvorfor. Filmen finnes i to utgaver – en 40 minutter lang IMAX-versjon med voiceover av Brad Pitt, og en 90 minutter lang versjon hvor Cate Blanchett besørger fortellerstemmen. BIFF har gleden av å vise sistnevnte.

Terrence Malick

Terrence Malick (USA, 1943) Filmer i utvalg: KNIGHT OF CUPS (2015), TO THE WONDER (2012), THE TREE OF LIFE (2011), DEN TYNNE RØDE LINJEN (1998), HIMMELSKE DAGER (1978)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: