BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

American Honey

ORIGINALTITTEL:
American Honey
USA/ / 2 t. 43 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Sasha Lane, Riley Keough, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal B. Ice, Verronikah Ezell, Chad McKenzie Cox, Garry Howell, Kenneth Kory Tucker, Raymond Coalson, Isaiah Stone, Dakota Powers, Shawna Rae Mosely, Christopher David Wright
REGI:
Andrea Arnold
MANUS:
Andrea Arnold
FOTO:
Robbie Ryan
Et berusende fyrverkeri av en roadtrip

Da den unge Star en dag får øyekontakt med den karismatiske Jake på en parkeringsplass utenfor et supermarked, bestemmer hun seg umiddelbart for å forlate sin dysfunksjonelle familie til fordel for et liv på landeveien sammen med den fremmede og vennene hans. Jake er nemlig del av en omreisende gjeng med rotløse unge mennesker som livnærer seg på å selge abonnementer på ulike magasiner. Og sammen med sine nye venner legger Star ut på en berusende og skjellsettende reise gjennom det såkalt «virkelige USA».

Mange spådde at Andrea Arnold ville vinne sin første gullpalme for AMERICAN HONEY i Cannes tidligere i år, men i stedet ble den britiske regissøren belønnet med sin tredje jurypris. Få av filmene i årets konkurranseprogram kunne matche de cinematiske kvalitetene i Arnolds uforutsigbare, sanselige og intenst levende road trip gjennom den amerikanske Midtvesten. Med den fengslende nykommeren Sasha Lane og en usedvanlig god Shia LaBeouf i hovedrollene er den forførende AMERICAN HONEY en av årets store filmopplevelser.

Andrea Arnold

Andrea Arnold (Storbritannia, 1961) Filmografi: WUTHERING HEIGHTS (2011), FISH TANK (2009), RED ROAD (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: