BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Den allvarsamma leken

ORIGINALTITTEL:
Den allvarsamma leken
Norge / Sverige/ 2016/ 1 t. 50 min.
SPRÅK:
norsk/svensk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Sven Nordin, Michael Nyqvist, Sverrir Gudnason, Liv Mjones, Mikkel Boe Folsgaard, Goran Ragnerstam
REGI:
Pernilla August
MANUS:
Lone Scherfig, etter en roman av Hjalmar Söderberg
FOTO:
Erik Molberg Hansen
PRODUSENT:
Patrik Andersson, Frida Bargo, Fredrik Heinig
Den svenske nasjonalromanen

Ikke lenge etter at den unge journalistspiren Arvid Stjärnblom kommer til Stockholm for å arbeide i en avis møter han Lydia Stille, som er datter av en kjent landskapsmaler. De to forelsker seg umiddelbart, men på starten av 1900-tallet ligger ikke forholdene til rette for at to ubemidlede unge mennesker skal kunne gifte seg for kjærlighetens skyld. Såret og forbitret inngår de hvert sitt fornuftsekteskap, og ser ikke mer til hverandre før de ti år etter møtes igjen ved en tilfeldighet. Tiden har imidlertid ikke lagt noen demper på deres lidenskap, og de to innleder et hemmelig forhold.

DEN ALLVARSAMMA LEKEN er basert på en roman av Hjalmar Söderberg fra 1912, og er blitt filmatisert to ganger tidligere – sist i Anja Breiens versjon fra 1977. Spørsmålet om hvorvidt mennesket kan oppleve ekte kjærlighet er like relevant i dag som for hundre år siden, og i filmskaper Pernilla Augusts drakt har Söderbergs drama fått en tidsriktig oppdatering, som like fullt er tro mot originalen. Ta del i høstens store kjærlighetsdrama!

Pernilla August

Pernilla August (Sverige, 1958) Filmografi: SKYGGESIDEN (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: