BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Personal Shopper

ORIGINALTITTEL:
Personal Shopper
Frankrike/ 2016/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin
REGI:
Olivier Assayas
MANUS:
Olivier Assayas
FOTO:
Yorick Le Saux
PRODUSENT:
Charles Gillibert
Mord, spiritisme og haute couture

I PERSONAL SHOPPER spiller Kristen Stewart Maureen, en amerikansk kvinne som bor i Paris hvor hun arbeider som personlig shopper for den velstående og kontinuerlig jetsettende motepersonligheten Kyra. Maureen hater jobben sin, og den eneste grunnen til at hun blir i Frankrike er at hun ennå ikke har gitt opp håpet om å få kontakt med sin nylig avdøde tvillingbror, som hun er overbevist om at hjemsøker den herskapelige forstadsvillaen de to vokste opp i. Og som om ikke haute couture og spiritistiske forbindelseslinjer til det hinsidige var nok, ender hun også opp med å vikle seg inn i en mystisk drapssak.

Med PERSONAL SHOPPER har Olivier Assayas laget en usedvanlig leken film, som er like deler grøsser, thriller, satire og drama – og som leverer på alle fronter. Først og fremst er imidlertid dette filmen som kan overbevise hvem som helst om at Kristen Stewart er en av Hollywoods aller beste unge skuespillere. For med mobiltelefoner og tomme hus som viktigste motspillere, eier hun lerretet fra første stund.

Olivier Assayas

Olivier Assayas (Frankrike, 1955) Filmer i utvalg: SILS MARIA (2014), ETTER REVOLUSJONEN (2012), L'HEURE D'ÉTÉ (2008), BOARDING GATE (2007), IRMA VEP (1996)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: