BIFF 2020

Filmprogrammet er sluppet!

førpremiere festivalfilm 2017

 

Det er med stor entusiasme vi i dag kan offentliggjøre programmet for den 18. utgaven av BIFF!

Billettsalget starter fredag 8. september, men filmhungrige publikummere kan bruke dagene frem til den tid med å lese seg opp på programmet, som i år består av mer enn 150 langfilmer, en rekke kortfilmprogram, en Virtual Reality-utstilling, og – nytt av året – en musikkvideokonkurranse i samarbeid med musikkfestivalen Vill Vill Vest.

For å lese mer om de over 150 filmene på årets program, besøk programsiden.

Festivalfavoritter og førpremierer

Filmfestivalen i Venezia pågår nå og frem til 9. september, og vi kan skilte med to filmer fra årets program: Italienske Andrea Pallaoros HANNAH, med Charlotte Rampling i hovedrollen, samt den kinesiske kunstneren og aktivisten Ai Weiweis dokumentar HUMAN FLOW, som handler om flyktningkrisen.

BIFF er opptatt av å gi det norske festivalpublikummet en mulighet til å se årets beste filmer fra verdens viktigste festivaler, og blant årets favoritter er David Lowerys A GHOST STORY, med Roony Mara og Casey Affleck, Julian Rosefeldts eksperimentelle og lekne MANIFESTO, hvor Cate Blanchett spiller intet mindre enn 13 forskjellige roller,og Matt Spicers indiefilm INGRID GOES WEST, som tematiserer vår tids besettelse med sosiale medier.

Flere av årets favoritter kommer på kino, men allerede i september har bergenspublikummet mulighet til å få en sniktitt. Blant titlene på årets førpremiereprogram kan vi nevne Safdie-brødrenes GOOD TIME, med Robert Pattinson i hovedrollen, Michael Hanekes HAPPY END, Luca Guadagninos bejublede kritikerfavoritt CALL ME BY YOUR NAME, samt årets fascinerende Gullbjørn-vinner, Ildikó Enyedis OM KROPP OG SJEL.

Årets avslutningsfilm:
THE KILLING OF A SACRED DEER

Yorgos Lanthimos THE KILLING OF A SACRED DEER, som hadde verdenspremiere under årets Cannes-festival, blir årets avslutningsfilm onsdag 4. oktober i Konsertpaleets sal 1!

Les mer om de tidligere filmslippene:

De internasjonale konkurranseprogrammene Documentaire Extraordinaire og Cinema Extraordinaire

Menneskerettighetsprogrammet Checkpoints

Norske dokumentarer i konkurranse

Vestlandsfilmer i konkurranse

Norsk kortfilm- og kortdokumentarkonkurranse

Med andre ord er det mange gode grunner for filminteresserte fra nær og fjern til å glede seg til festivalmåneden september, som kulminerer 26. september når BIFF braker løs med Gullpalme-vinneren THE SQUARE som åpningsfilm.