BIFF 2020

BIFF på USF!

biff usf-kopi

 

Under BIFF har du mulighet til å oppleve Røkeriet USF som kinosal, og med visninger i Cinemateket og virtual reality-utstilling i Visningsrommet er det mye som skjer på Verftet!

På USF kan du veksle mellom Røkeriet USF med musikkfilmer og ekstremsport i høyklasse, Cinemateket USF blir fylt med ekstraordinære spillefilmer og dokumentarer, og på Visningsrommet USF kan du oppleve virtual reality-prosjekter fra en annen verden i BIFF Expanded-programmet.

Den kjente og kjære konsertsalen er nok et av de kuleste stedene å se film i avslappede omgivelser. Røkeriet-programmet sparker i gang onsdag 27. september med den europeiske premieren av WHAT WE STARTED – en perfekt oppvarming til NORSK MUSIKKVIDEOKONKURRANSE, hvor det også blir live musikk av bergensbandet Misty Coast og gjeste-DJ for kvelden blir Ben Davis, regissøren av NORTHERN DISCO LIGHTS!

Lørdagen under BIFF tar vi en liten pause i Røkeriet for å gi plass til Den Hemmelige Festen – men søndag er vi tilbake i full fart. Da er det på tide å slappe av med matinévisning av KATTEPRINSEN, før dagen derpå-visning av musikkdokumentarene WHAT WE STARTED, PROMISED LAND og SCORE før det toppes med den sykeste surfefilmen TAKE EVERY WAVE.

En av festivalens helt unike opplevelser blir den fire timer lange LONG STRANGE TRIP – et must for alle «Deadheads», og en film som har potensialet til å omvende enhver til å elske The Grateful Dead. Kun én visning – så her er det om å gjøre å sette av mandagskvelden!

Musikkprogrammet i Røkeriet er vi veldig stolt av! I tillegg til å arrangere en fet musikkvideokveld, blir det visninger av en rekke skikkelig kule musikkdokumentarer:

LONG STRANGE TRIP – KUN ÈN VISNING! – Fire timer – og likevel alt for kort!

CHAVELA – Piker, tequila og sang

PROMISED LAND – En musikkroadtrip i Elvis' Rolls Royce

SCORE – Et dypdykk i filmmusikkens verden

WHAT WE STARTED – Den elektroniske dansemusikkens historie

Ekstremsportfilmene MOUNTAIN med regissørbesøk (!) og TAKE EVERY WAVE krever begge sin plass på det store lerretet!

MOUNTAIN – «Planet Earth» møter VERTICAL LIMIT

TAKE EVERY WAVE – Storslåtte bilder av tidenes surfer

I tillegg har vi valgt ut noen helt unike dokumentarer som vi tror kommer til å passe spesielt godt i Røkeriet:

BECOMING BOND – Den utrolige historien om hvordan George Lazenby ble James Bond

DEALT – Du tror det ikke selv om du ser det

Og to fiksjonsfilmer som vi har troa på at du kommer til å like like godt som det vi gjør!

INGRID GOES WEST – En mørk komedie om sosiale medier

THE VILLAINESS – God, gammeldags sørkoreansk moro

På festivalens nest siste kveld avduker vi årets prisvinnere på prisutdelingen, som finner sted i Røkeriet tirsdag 03. oktober.

Velkommen til festival på USF!