BIFF 2020

Takk for i år!

biff_tv

 

Tusen hjertelig takk til vårt fantastiske publikum! Årets besøkstall for BIFF er 63 840, og det er dermed klart at BIFF fremdeles er Norges største filmfestival både i publikumstall og omfang, takket være alle som stilte opp for å se film på BIFF!

Se BIFF-TVs oppsummering av årets festival her:

Onsdag 4. oktober markerte avslutningen for den 18. utgaven av BIFF og ni dager med over 150 langfilmer, 20 kortfilmer, 12 musikkvideoer og 9 Virtual Reality- og Augmented Reality-prosjekter, fordelt på over 550 visninger.

Festivaluken startet med tørre og solrike dager hvor gradestokken viste opp til 20 grader, og det lå dermed an til en tregere start på årets festival enn ønskelig. Festivalsjef Tor Fosse er likevel godt fornøyd med årets festival:

«Den 18. utgaven av BIFF gikk knirkefritt fra første til siste forestilling og markerte at BIFF nå er blitt veletablert som landets største festival, med det mest omfattende programmet av alle norske filmfestivaler. At vi fikk innstiftet det nye konseptet 'Konvent for filmformidling' ble en fjær i hatten for festivalens bransjedel og noe vi ser frem til fortsettelsen av neste år», uttaler Fosse.

«Vi får til alt dette takket være en utrolig dyktig stab som kan sine funksjoner til fingerspissene. Og det at Bergen kommune har bidratt mer enn noen gang har hjulpet oss over en kneik. Men aller mest er vi takknemlige for de mer enn milde gavene vi har fått av Sparebanken Vest i år, og som har bidratt til at vi kunne satse mer enn noen gang før på det kunstneriske innholdet», avslutter festivalsjefen.

call me by your name.jpg

CALL ME BY YOUR NAME vant Filmwebs publikumspris

Filmwebs publikumspris under BIFF 2017 gikk til Luca Guadagninos CALL ME BY YOUR NAME.

Vinnerfilmen ble kåret ved at publikum stemte frem sin favoritt blant årets førpremierer på BIFFs nettsider, og premien er en markedsføringspakke fra Filmweb på kr 70 000.

Festivalleder Tor Fosse kaller filmen en verdig vinner, og forteller at filmen har gått sin seiersgang verden rundt.

United International Pictures (UIP) har distribusjon på filmen, som har norsk premieredato 26. januar 2018. Pressesjef Bård Flaen fra UIP er veldig fornøyd med kåringen:

«Vi brenner veldig for denne filmen, og har jobbet for å få satt den opp på kino i Norge. Det er veldig hyggelig å få høre at publikum også setter pris på den. CALL ME BY YOUR NAME er en vakker filmopplevelse, som det er umulig å bli uberørt av.»

Les mer om Årets prisvinnere her.

skoleprogram.jpg

Ny rekord i elevbesøk

Hver år arrangerer BIFF gratis filmvisninger spesielt for skoleklasser, der elever fra barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler er invitert. I år ble elevene introdusert til dokumentarer med aktuelle tema som flukt, aktivisme og klima.

Før visningene får studentene utdelt studieark ment som forberedelse og etterarbeid til visningene, og under visningene får de treffe gjester fra filmene – i år inkluderte disse den gambiske menneskerettighetsaktivisten Jaha Dukureh fra JAHA'S PROMISE, den kenyanske klimaaktivisten Kisilu Musya fra THANK YOU FOR THE RAIN og den Emmy-vinnende amerikanske journalisten og filmskaperen Fred Peabody, som har regissert ALL GOVERNMENTS LIE.

Med årets besøkstall for skolevisninger på 32 816 besøk opp mot fjorårets tall på 30 410, har BIFF i år satt ny rekord for elevbesøk.

Beste dokumentarfilm vist i årets skoleprogram ble kåret av ungdomsfilmklubben HUFF. Ungdommenes dokumentarfilmpris gikk i år til PLASTIC CHINA regissert av Jiuliang Wang.