BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

The Summit

ORIGINALTITTEL:
La Cordillera
Frankrike / Spania / Argentina/ 2017/ 1 t. 54 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ricardo Darín, Dolores Fonzi, Erica Rivas, Elena Anaya, Christian Slater
REGI:
Santiago Mitre
MANUS:
Mariano Llinás, Santiago Mitre
FOTO:
Javier Julia
PRODUSENT:
Matías Mosteirin, Agustina Llambí Campbell, Fernando Brom, Didar Domehri, Simón de Santiago
«House of Cards» i Andesfjellene

Når den nyvalgte argentinske presidenten Hernán Blanco deltar på sin første store internasjonale konferanse, blir han satt på prøve både som politiker og privatperson. På et avsidesliggende luksushotell i de chilenske Andesfjellene, er statsledere fra hele Latin-Amerika samlet for å diskutere en ny oljeavtale som skal gjøre regionen til en internasjonal maktfaktor, og ved siden av å sjonglere politiske samarbeidspartnere og rivaler, må Blanco konfrontere sin egen fortid.

THE SUMMIT er en stilisert og utsøkt stemningsfull thriller, hvor internasjonal storpolitikk danner utgangspunktet for et portrett av en vanlig mann med en høyst uvanlig jobb. Den argentinske veteranen Ricardo Darín leder et ensemble bestående av de fremste skuespillerne fra hele Latin-Amerika – pluss en usedvanlig god Christian Slater i rollen som sleip amerikansk diplomat. THE SUMMIT er en latinamerikansk «House of Cards» med spor av magisk realisme, fra regissøren av BIFF-favoritten PAULINA (2015).

Santiago Mitre

Santiago Mitre (Argentina, 1980) Filmografi: PAULINA (BIFF 2015), LOS POSIBLES (2013), THE STUDENT (2011), EL AMOR - PRIMERA PARTE (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: