BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

En fantastisk kvinne

Chile / Spania / Tyskland / USA/ 2017/ 1 t. 43 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Amparo Noguera
REGI:
Sebastián Lelio
MANUS:
Gonzalo Maza, Sebastián Lelio
FOTO:
Benjamín Echazarreta
PRODUSENT:
Maren Ade, Pablo Larraín, Sebastián Lelio, Gonzalo Maza, Juan de Dios Larraín
Retten til å være kvinne

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre – og transkjønnede – kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet. Med EN FANTASTISK KVINNE gjenforenes teamet bak GLORIA (2013) for å fortelle en ny historie om en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Sebastián Lelio

Sebastián Leilo (Argentina/Chile, 1974) Filmografi: GLORIA (2013), EL AÑO DEL TIGRE (2011), NAVIDAD (2009), LA SAGRADA FAMILIA (2005), SMOG (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: