BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire

How to Meet a Mermaid

ORIGINALTITTEL:
How to Meet a Mermaid
Nederland/ 2016/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
arabisk/spansk/nederlandsk/engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Sofie Gråbøl
REGI:
Coco Schrijber
MANUS:
Coco Schrijber
FOTO:
Lars Skree
PRODUSENT:
Frank van den Engel
Vakkert og meditativt om død og dødslengsel

Regissør Coco Schrijber mistet sin bror på sjøen. HOW TO MEET A MERMAID er en vakker dokumentarfilm som springer ut av denne traumatiske opplevelsen og sorgprosessen som fulgte i kjølvannet av den. Schrijbers forsøk på å sette ord på sin egen sinnstilstand etter tapet av et nært familiemedlem resulterer i et poetisk dypdykk i menneskets tiltrekning til havet, og inkluderer også historiene til Rebecca, Lex og Miguel, som har lignende opplevelser knyttet til det store, mystiske og skjebnesvangre blå.

Gjennom storslåtte bilder fra over og under den alltid skiftende havoverflaten trekkes publikum med inn i dragsuget av følelser som oppstår når man opplever dyp sorg. Verken Schrijber eller de andre vet om dødsfallene som rammet deres familier var ulykker eller overlagte handlinger, og denne usikkerheten danner utgangspunkt for filmens kobling mellom tiltrekningen mot havet og ønsket om å dø. HOW TO MEET A MERMAID er en lyrisk meditasjon over havet, men først og fremst en sterk film om hvordan man bearbeider følelsene som oppstår når man mister noen man står nær.

Coco Schrijber

Coco Schrijber (Nederland, 1971) Filmografi: BLOODY MONDAYS AND STRAWBERRY PISS (2008), MOOIE WERELD (2004), FIRST KILL (2001)