BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Water & Power: A California Heist
USA/ 2016/ 1 t. 27 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
REGI:
Marina Zenovich
FOTO:
Samuel Painter, Thorsten Thielow
PRODUSENT:
Ted Gesing
En kritisk dokumentar om en menneskeskapt naturkatastrofe

Etter årevis med tørke i California – delstaten som lenge har vært USAs matfat og drømmefabrikk – har regnet nylig lettet nøden. Men er det egentlig mangel på vann? Eller er problemet at en håndfull rike mennesker kontrollerer vannressursene i hele den enorme staten?

WATER & POWER: A CALIFORNIA HEIST viser hvordan noen få individer styrer 39 millioner menneskers tilgang på vann, og hvilke konsekvenser dette får for befolkningen når ingen av disse er demokratisk valgt. Vann er den mest verdifulle ressursen vi har, så hva skjer når den tar slutt? California er den femte største matprodusenten i verden, og delstaten er helt avhengig av vann for å kunne levere halvparten av USAs landbruksvarer. Denne filmen dykker ned i den komplekse virkeligheten rundt rettighetene og eierskapet til vann, som er en ressurs vi både tar for gitt og ofte er lykkelig uvitende om hvordan fordeles i praksis. WATER & POWER er en kritisk dokumentar om et tema som bare vil bli mer aktuelt over hele verden i årene som kommer.

Marina Zenovich

Marina Zenovich (USA) Filmografi i utvalg: RICHARD PRYOR: OMIT THE LOGIC (2013), ROMAN POLANSKI: ODD MAN OUT (2012), ROMAN POLANSKI: WANTED AND DESIRED (BIFF 2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: