BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Directions

ORIGINALTITTEL:
Posoki
Bulgaria / Makedonia / Tyskland/ 2017/ 1 t. 43 min.
SPRÅK:
bulgarsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Vassil Vassilev, Ivan Barnev, Assen Blatechki, Irini Jambonas, Troyan Gogov
REGI:
Stephan Komandarev
MANUS:
Stephan Komandarev, Simeon Ventsislavov
FOTO:
Vesselin Hristov
PRODUSENT:
Stephan Komandarev, Katya Trichkova,Stelios Ziannis, Vera Weit, Vladimir Anastasov, Angela Nestorovska
En bekmørk komedie fra et samfunn på randen av sosial kollaps

I denne roadmovien beveger vi oss på kryss og tvers av Bulgarias hovedstad Sofia, når vi følger et knippe taxisjåfører gjennom det som utvikler seg til å bli en særdeles begivenhetsrik dag på jobben. Fortellingene knyttes sammen av et radioprogram hvor programlederen og innringerne diskuterer en episode hvor en drosjesjåfør har skutt en mann som forsøkte å ta fra ham bedriften hans, og disse samtalene danner en stemningsfull ramme rundt dette flettverket av historier som sammen tegner et bilde av et samfunn på randen av sosial kollaps.

Premisset for Stephan Komandarevs DIRECTIONS er at Bulgaria er optimistenes rike, ettersom alle pessimister og realister for lengst har flyttet utenlands. Menneskene vi møter i denne filmen er alle morderiske, suicidale eller tragisk og ugjenkallelig desillusjonerte, men under den dystre overflaten er filmen også en hyllest til vanlige mennesker som gjør det beste ut av situasjonen de er i. DIRECTIONS er en forstyrrende skildring av et land der alle kjører drosje på si.

Stephan Komandarev

Stephan Komandarev (Bulgaria, 1966) Filmer i utvalg: JUDGMENT (2014), THE TOWN OF BADANTE WOMEN (2010), THE WORLD IS BIG AND SALVATION LURKS AROUND THE CORNER (2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: