BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Future Baby

ORIGINALTITTEL:
Future Baby
Østerrike/ 2016/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk/fransk/ungarsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Maria Arlamovsky
MANUS:
Maria Arlamovsky
FOTO:
Sebastian Arlamovsky
PRODUSENT:
Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser
Det babyindustrielle kompleks

Er barn på vei til å bli en vare man kan kjøpe? Det er spørsmålet regissør Maria Arlamovsky stiller i denne tankevekkende dokumentaren om menneskers reproduktive behov og industrien som har oppstått rundt dem. Vi møter forskjellige mennesker som på en eller annen måte er en del av dette systemet, fra par som desperat ønsker seg barn til sosiologer og filosofer som kontekstualiserer det hele. Hvor langt ville du gått for å kunne titulere deg selv som forelder? Og i hvor stor grad bør vi tillate perfeksjonering av arvemateriale gjennom genteknologi?

Som en del av den akselererende trangen til selvrealisering er det å få barn blitt en så sterk identitetsmarkør at noen er villige til å trå over en rekke grenser for å nå sitt mål. Hva gjør denne «kommersialiseringen» av babyer med samfunnet? Arlamovsky er aldri polemisk, og lar motstridende synspunkter belyse den kontroversielle tematikken på en forbilledlig måte. Kort sagt oppnår hun det gode dokumentarister er ment å gjøre – nemlig å gjøre deg litt mer reflektert enn da du satte deg ned i kinosetet. FUTURE BABY er en tankevekker av de sjeldne.

Maria Arlamovsky

Maria Arlamovsky (Østerrike, 1965) Filmografi: LAUT UND DEUTLICH - LEBEN NACH SEXUELLEM MISBRAUCH (2002), TOUJOURS LA MÊME CHOSE (1995)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: