BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Kim Dotcom

ORIGINALTITTEL:
Kim Dotcom: Caught in the Web
New Zealand/ 2017/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Kim Dotcom, Mona Dotcom, Glenn Greenwald, Lawrence Lessig, Gabriella Coleman
REGI:
Annie Goldson
MANUS:
Annie Goldson
FOTO:
Dominic Fryer
PRODUSENT:
Alexander Behse
TEMA:
Teknologi
Er det sånn ytringsfrihet ser ut?

Den tysk-finske entreprenøren og aktivisten Kim Schmitz alias Kim Dotcom er en fascinerende mann. Ikke bare er den beryktede nettpiraten en av de fremste talspersonene for fildeling og fri flyt av informasjon på internett, han er også en larger-than-life skikkelse som elsker oppmerksomhet mer enn noe annet i hele verden. Og Dotcoms unike evne til å teste lovens grenser og irritere maktpersoner gjør ham både til et utmerket subjekt for dokumentarfilmer og til et yndet mål for institusjoner som ønsker å statuere et eksempel angående brudd på opphavsrett.

I dokumentarfilmen KIM DOTCOM: CAUGHT IN THE WEB forteller regissør Annie Goldson historien om hvordan Dotcom gikk fra telekortsvindel til å bygge seg opp en enorm formue via den ulovlige fildelingstjenesten Megaupload, og endte opp med å få sin glorete herregård på New Zealand raidet av væpnet politi i 2012. Dette er et underholdende og tankevekkende portrett av en mann mange ser på som en klovn, men som har en uhyggelig evne til å ligge et skritt foran både myndighetene og den teknologiske utviklingen.

Annie Goldson

Annie Goldson (New Zealand) Filmer i utvalg: HE TOKI HUNA: NEW ZEALAND IN AFGHANISTAN (2013), BROTHER NUMBER ONE (2011), AN ISLAND CALLING (2009), SHEILAS: 28 YEARS ON (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: