BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

En ubehagelig oppfølger

ORIGINALTITTEL:
An Inconvenient Sequel: Truth to Power
USA/ 2017/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Al Gore
REGI:
Bonni Cohen, Jon Shenk
FOTO:
Jon Shenk
Al Gore sover aldri

Mye har skjedd siden Davis Guggenheims EN UBEHAGELIG SANNHET kom ut i 2006. Den gang fremsto Al Gores foredrag om global oppvarming som en dyster visjon av fremtiden, og elleve år senere er urovekkende mange av hans spådommer i ferd med å gå i oppfyllelse. Men selv om klimaendringene blir stadig lettere å observere med det blotte øye, betyr ikke det at kampen for å snu – eller bremse – utviklingen er blitt noe lettere.

Bonni Cohen og Jon Shenks EN UBEHAGELIG OPPFØLGER dokumenterer arbeidet med å få på plass en avtale under klimatoppmøtet i Paris i 2015, med fokus på Gores sentrale innsats bak kulissene. Den tidligere visepresidenten tar oss også med for å se på krympende isbreer på Grønland, oversvømmelser i Miami, og den første byen i USA som benytter seg av 100 % fornybar energi – midt i hjertet av det republikanske Texas. EN UBEHAGELIG OPPFØLGER er en engasjert film som ønsker å inspirere publikum til å bli en del av løsningen på vår tids største samfunnsproblem.

 

Onsdag 27. september åpner Klimafestivalen med visningen av EN UBEHAGELIG OPPFØLGER. Ordinært billettsalg. Følg med på Facebook-eventen her.

Bonni Cohen, Jon Shenk

Bonni Cohen (USA), Jon Shenk (USA) Cohens filmografi: AUDRIE & DAISY (2016), THE RAPE OF EUROPA (2006). Shenks filmografi: AUDRIE & DAISY (2016), THE ISLAND PRESIDENT (2011), LOST BOYS OF SUDAN (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: