BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Arrhythmia

ORIGINALTITTEL:
Aritmiya
Finland / Russland / Tyskland/ 2017/ 1 t. 56 min.
SPRÅK:
russisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Alexander Yatsenko, Irina Gorbacheva
REGI:
Boris Khlebnikov
MANUS:
Natalia Meshchaninova, Boris Khlebnikov
FOTO:
Alisher Khamidkhodzhaev
PRODUSENT:
Ruben Dishdishyan, Sergey Selyanov, Natalia Drozd,
Vondt i hjertet

Oleg er en vanlig fyr. Han jobber som ambulansearbeider, liker å ta seg en drink eller to etter jobb, og har et vanlig, om noe rutinepreget forhold til kona Katja, som arbeider som lege. Katja er på sin side langt mindre fornøyd med ekteskapet enn hva Oleg er, og når hun erklærer at hun ønsker skilsmisse, kommer nyheten som lyn fra klar himmel på ektemannen. Oleg går motvillig med på å skille seg, men det å skaffe seg en ny leilighet er ingen enkel sak, og dermed må de fortsette å dele seng mens Oleg leter etter et sted å bo. Vil han klare å vinne sin kones hjerte tilbake før han flytter ut?

Med sin nye spillefilm demonstrerer Boris Khlebnikov sitt unike blikk for miljøer og stemninger, og sin evne til å skape arketypiske rollefigurer som på tross av sine karikerte trekk hele veien fremstår som ekte mennesker av kjøtt og blod. ARRHYTHMIA er et varmt og lavmælt humoristisk drama om et ekteskap med uregelmessig hjerterytme, og mange vil kunne kjenne seg igjen i mye i skildringen av forholdet mellom Oleg og Katja.

Boris Khlebnikov

Boris Khlebnikov (Russland, 1972) Filmografi: A LONG AND HAPPY LIFE (2013), TILL NIGHT DO US PART (2012), HELP GONE MAD (2009), ROADS TO KOKTEBEL (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: