BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
what we started

What We Started

ORIGINALTITTEL:
What We Started
USA/ 2017/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Steve Angello, Carl Cox, Chip Eberhart, Martin Garrix, David Guetta
REGI:
Bert Marcus, Cyrus Saidi
MANUS:
Bert Marcus, Cyrus Saidi
FOTO:
Will Dearborn
PRODUSENT:
Cassandra Hamar, Bert Marcus, Cyrus Saidi
TEMA:
Musikk
Untz, untz, untz

Carl Cox, David Guetta, Paul Oakenfold, Pete Tong og Louis Vega er bare noen av de anerkjente dj-ene vi møter i denne grundige dokumentarfilmen om den elektroniske dansemusikkens historie. I likhet med populærmusikken for øvrig er denne sjangeren inne i en periode hvor spillereglene er i endring, og hvor publikum finner nye måter å oppleve og betale for musikk på. Og selv om dj-er stadig oftere er headlinere på festivaler og stadionkonserter verden over, ser man også at flere kjente klubber og konsepter legges ned.

I WHAT WE STARTED ser regissørene Bert Marcus og Cyrus Saidi tilbake på legendariske nachspielopptredener i Detroit og hemmelige rave parties på den britiske landsbygda på 80- og 90-tallet, og intervjuer veteranene som har vært med helt siden den gang. Er det i disse idealistiske grasrotbevegelsene eller hos verdensberømte stjerne-dj-er som det unge nederlandske stjerneskuddet Martin Garrix at vi finner nøkkelen til EDM-sjangerens fremtid?

Bert Marcus, Cyrus Saidi

Bert Marcus (USA), Cyrus Saidi (USA) Marcus' filmografi: CHAMPS (2014). WHAT WE STARTED er Saidis første helaftens dokumentar.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: