BIFF 2020

Velkommen til BIFF 2018!

Bergen internasjonale filmfestival 26. september til 4. oktober 2018

 

 

Vi gleder oss til å ønske vårt fantastiske festivalpublikum tilbake til Norges største filmfestival fra onsdag 26. september til torsdag 4. oktober 2018!

Bergen internasjonale filmfestival presenterer årlig over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer, og er med dette omfanget den største filmfestivalen i Norge. BIFF har et dedikert fokus på dokumentarfilm, men som publikummer har du også sjansen til å få med deg en rekke fiksjonsfilmer, kortfilmer, Virtual Reality-utstilling med mer.

Siden år 2000 har BIFF presentert eksepsjonelle dokumentarer og fiksjonsfilmer fra verdens største festivaler, så festivalfavoritter fra blant annet Sundance, SXSW og Cannes igjen blir å finne på årets program.

Kom i festivalstemning med vignettene for BIFF 2018!

Et av de mest populære programmene er Førpremierer, der publikum får se filmer som kommer på kino i løpet av høsten og vinteren. For fiksjonsinteresserte anbefaler vi Cinema Extraordinaire - konkurranseprogrammet for internasjonal fiksjon - og det internasjonale fiksjonsprogrammet, hvor du får oppleve det beste av internasjonal fiksjon som du ellers ikke får mulighet til å se på norsk kino.

BIFF har et dedikert fokus på dokumentar, og i konkurranseprogrammet Documentaire Extraordinaire byr vi på de mest ekstraordinære av sitt slag, og i det internasjonale dokumentarprogrammet kan du få med deg de beste og mest aktuelle dokumentarene i det som er et av Nordens største dokumentarprogram.

For de faktaorienterte er det også flere tematiske program som går igjen fra år til år: Checkpoints er programmet for deg som er interessert i menneskerettigheter, og er i samarbeid med Raftostiftelsen. Nytt av året er også et samarbeid med Byarkitekten i Bergen, med filmvisninger og spesialarrangement. Gulluglen er for den som er interessert i forskningsformidling på film, og er et samarbeid med Universitetet i Bergen. I tillegg byr vi på Klimafestivalen - en festival i festivalen hvor vi presenterer dokumentarer som tar for seg aktuelle spørsmål rundt klima og miljø.

I tillegg byr vi hvert år på norske dokumentarer og en norsk dokumentarkonkurranse, samt norske kortfilmkonkurranser som også fortjener en plass på det store lerretet. Også i år feirer vi norske musikkvideoer sammen med musikkfestivalen Vill Vill Vest og podcasten Yoda Neida. I tillegg er det vel verdt å få med seg musikkfilmene under årets festival.

BIFF viderefører også virtual reality-programmet BIFF Expanded, som kan oppleves på Visningsrommet USF og tar for seg skjæringspunktet mellom film, visuell kunst og ny teknologi. Utstillingen består av håndplukkede Virtual Reality og Augmented Reality-prosjekter som presser grenser og utfordrer konvensjoner innen digital historiefortelling.

Hvert år arrangerer BIFF gratis filmvisninger spesielt for skoleklasser, der elever fra barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler er invitert. Med årets fjorårets besøkstall for skolevisninger på 32 816 besøk har BIFF satt ny rekord for elevbesøk.